Over ons    

Ons bedrijf, Hillplant bv, is een middelgroot glastuinbouwbedrijf. We zijn gevestigd in het Land van Heusden en Altena langs de A27 tussen Werkendam en Sleeuwijk. Wij kweken kamerplanten en zijn gespecialiseerd in hangplanten. Hierin zijn wij de marktleider in Nederland, met een assortiment van meer dan 50 soorten hangplanten, die we veelal zelf hebben ontwikkeld.
De hangplant kent sinds een paar jaar een opleving en komt in bijna alle woonfolders en TV woonprogramma’s wekelijks voorbij.
Onze producten vinden hun weg naar lokale en landelijke tuincentra, maar het merendeel van onze planten wordt getransporteerd naar Duitsland en Frankrijk.
In het seizoen kweken wij ook een groot assortiment perkplanten, zoals de Petunia in alle mogelijke kleuren.

Binnen ons grote assortiment wordt de kwaliteit nooit uit het oog verloren, onder andere door MPS certificering (A+, GAP en SQ) en door ons jarenlange lidmaatschap bij Decorum Plants. Het handelsmerk Decorum Plants is al bijna 20 jaar lang toonaangevend in de vakhandel door betere kwaliteit en betrouwbaarheid. Onder de herkenbare ‘Decorum-vlag’ brengt Decorum Plants een lijn van 1200 groene en bloeiende potplanten, die in meer dan 40 landen verkrijgbaar zijn dankzij het netwerk van tientallen geselecteerde exporteurs. Wij timmeren met onze collega Decorum kwekers hard aan de weg om een bekend handelsmerk te worden. Dus let vooral eens op het Decorum logo als u in tuincentra bent.

Wij zijn een zeer stabiel familiebedrijf dat bijna 40 jaar geleden is gestart. Inmiddels werken er zeven familieleden mee en woont iedereen bij de kwekerij. John is als mede-eigenaar verantwoordelijk voor de kweek/teelt, Chris houdt zich als mede-eigenaar bezig met de in- en verkoop. Zus Marjan en echtgenote Annemarie zijn druk met de oogst en bestellingen, echtgenote Anita is actief op het gebied van de administratie en personeel. Ook de nieuwe generatie, Tom, Kim, Tess en Luuc, is actief in het bedrijf en is enthousiast om de zaak op termijn voort te gaan zetten.  Daarnaast zijn er nog 20 vaste personeelsleden al jarenlang in dienst. Op zaterdag en in de vakantieweken krijgen wij versterking van zo’n 60 scholieren.

In de toekomst willen wij als bedrijf nog meer duurzaam gaan produceren. Dit kan door het gebruik van zonnepanelen, aardwarmte en biologisch afbreekbare potten.